poolleverantörer sverige
poolleverantörer sverige

10 stora poolleverantörer och pooltillverkare i Sverige – Omdömen och betyg

Den svenska pool- och spabadsmarknaden växer i rasande takt. Det innebär att det idag finns många pooltillverkare och poolleverantörer att välja bland. Oavsett om du är ute efter en enkel budgetmodell eller den mest eleganta premiummodellen finns det bra leverantörer därute som vill hjälpa dig på traven. Här listar vi 10 poolleverantörer i Sverige och beskriver dels vad de erbjuder, och vad deras kunder har att säga.

Först har vi sammanställt poolleverantörerna i en tabell för enklare jämförelse. Vi tar bl.a. med snittbetyg och hur länge företaget har funnits på marknaden.

Jämförelse av poolleverantörer

Betyget är ett snitt från Google reviews, facebook, trustpilot inhämtat under 2021-2022. Listan är sorterad efter omsättning.

PoolleverantörPoolstommar/modellerOmdöme 2022 (snitt) av max 5Omsättning 2022 (Mkr)Bolaget registrerades
FolkpoolThermopool, Quadra, Octo, Garden, Aquashell4,43891968
Gullberg & JanssonPoolvärmepumpar, Pooltak, Poolskydd, Poolrobotar4,32632005
PahlénPooler och tillbehör4,01891987
PoolstoreThermopool, Flexipool Magnelis, Timmerpool4,41492006
Poolkungen
(konkurs 2023, namnet överflyttat i nytt bolag)
Thermopool, ECO (galvaniserat stål), Glasfiberpool3,6 (konkurs)i.u2022
TjälldénBetongstomme, Thermopool, Liner, Kakel4,8651978
Poolsweden
(konkurs nov 2023)
Thermopool, Rostfri pool, Glasfiberpool4,6 (konkurs)i.u
59 (2021)
2014
PooltimeThermopool, PP-pool4,2642010
PoolgigantenThermopool4,8432018
Miami PoolMiami Framwork (Magnelis/stål)3,4221967
J&F FritidStorpool Deluxe, Budgetpool,4,2232007
Nordic PoolGlasfiber, Trä, Isolerblock4,5231997
Nordiska KvalitetspoolerGlasfiberpool132007
NettopoolThermopool, Magnelispool, Paket utan stomme, Opal, Agat162016
PoollagretThermopool, Glasfiberpool, Keramisk pool, Polystyrenpool4,8192019

Folkpool

Folkpool är kanske den största leverantören av pooler och relaterade produkter i Sverige. De har både en väl utvecklad webbshop och flera butiker i bland annat Borås, Järfälla, Helsingborg, Göteborg, Piteå, Gotland, Växjö och Västerås. Huvudkontoret är beläget i Järna. Se deras hemsida för komplett lista över butiker.

Stort utbud för dig som bygger pool själv

Deras utbud riktar sig främst till personer som ska bygga pool på egen hand, vilket yttrar sig i webbshoppen där man kan enkelt kan klicka hem allt man kan tänkas behöva för poolbygget. Det finns hela poolstommar, liners, trappor och stegar, värmare, poolskydd, poolvårdsprodukter, reservdelar och mer därtill.

De erbjuder även rådgivning och andra tjänster som byte av poolpump, installation av saltklorinator, och vinterstängning och våröppning av pool. De kan även rekommendera montörer i ditt lokala område om du inte tänkt bygga själv.

I produktutbudet hittar du utöver poolprodukter, också spaprodukter. Från hela spabad i eller ovan mark till tillbehör som spadofter, filter och lock.

God service och rådgivning kring poolbygge

Omdömena kring Folkpool är jämförelsevis höga med ett snitt på 4,4/5. Kundservicen är framför allt den del som hyllas av kunderna. Både svarstid, bemötande och expertiskunskap får höga betyg. De få kunder som lämnat negativa omdömen relaterar oftast till att företaget sällan ansvarar för själva monteringen av nya poolar. Tänk på att omdömen kan skiljas åt ganska kraftigt beroende på vilken butik det gäller, eller om det gäller webbutiken.

Positivt:

 • Butiker på flera ställen i hela Sverige
 • Hög kunskapsnivå
 • Stort utbud
 • Lång erfarenhet

Negativt:

 • Väldigt skiftande servicekvalitet beroende på butik
 • Vissa har klagat på dålig installation vilket lett till problem senare

Poolsweden

Poolsweden är försatt i konkurs nov 2023. Läs mer här i smålandsposten.

Poolkungen

Poolkungen bytte namn och sattes sedan i konkurs 2023. Läs mer i di.se

Tjälldén

Tjälldén har sedan slutet av 70-talet varit aktiv inom husgrunder, och har de senaste 10 åren även varit delaktig i poolbranschen. De har använt sin erfarenhet för att utveckla ett stabilt poolmaterialpaket som är skapat för hemmabyggaren – även om du inte har liten eller ingen erfarenhet. Både dokumentation och materialval känns noggrant utvalda. De säljer även poolskydd och andra tillbehör. Poolgrunden består av en betongplatta på marken och väggarna är i cellplast och fiberbetong med inslag av betong.

Tydliga med kostnad och instruktioner av poolbygge

Det är uppfriskande att se hur tydliga Tjälldéns är med information på sin hemsida. Det är kort och konkret info om allt du kan tänkas undra över, oavsett hur väl insatt du är. Med snabbkalkylen kan du enkelt få ett hum om vad slutpriset på din tilltänkta pool blir. Du kan sedan be om en prisförfrågan/offert eller lägga en beställning direkt. Beställningssidan beskriver exakt vilken information som krävs och vad som behöver förberedas innan.

Toppbetyg från kunder

Det är svårt att hitta negativa omdömen från Tjälldéns poolkunder. Trevligt bemötande, hög kvalitet på material, tydliga instruktioner och proffsig support för både tekniska frågor och säljfrågor.

Positivt:

 • Tydlig information
 • Ger kunden en bra prisöverblick
 • Lång erfarenhet av branschen
 • Bra omdömen från kunder
 • Poolpaket som är utformat för att även icke-händiga ska kunna få ihop det

Negativt:

 • Förutom att bestämma storleken är valmöjligheterna begränsade
 • Kan ha lite längre leveranstider vid högsäsong

Miami Pool

Miami Pool har varit med länge och har byggt upp ett gott rykte bland poolentusiaster de senaste decennierna. De är framför allt kända för sin egenutvecklade poolstomme som är specifikt utformad för vårt nordiska klimat. Stommen är stålplåt som ytbehandlats med Magnelis.

Miljöpool med robust stomme

Hållbarhet och miljötänk strömmar i nästan alla branscher – så även i poolbranschen. Miami Pool har därför utvecklat en miljöpool som både sparar pengar på lång sikt och samtidigt har lägre påverkan på vår omvärld. Den uppenbara fördelen är att energiförbrukningen går ned. Detta åstadkoms bland annat genom en mer effektiv poolpump med frekvensstyrning, samt ett nytt större sandfilter med unik filtersand. Resultatet är att man i bästa fall kan spara in 80 % av den normala energikostnaden.

Bygg din drömpool från scratch

Miami Pool har en smidig hemsida där du enkelt kan designa din egen drömpool utifrån ett antal steg. Du väljer bland annat storlek, form och eventuella extrapaket och får svart på vitt vad kostnaden kommer bli.

Omdömen berömmer företagets långa erfarenhet, expertis och villighet att hjälpa. Personlig service och stor flexibilitet i bygget är andra aspekter som uppmärksammas. Bland de negativa framhålls relativt begränsade öppettider för support, samt att det kan vara semesterstängt under några veckor på sommaren. Höga priser är annat som kommit upp som kritik.

Positivt:

 • Enkelt system för att designa sin egen pool
 • Tydliga priser direkt på sajten
 • Jobbar med miljötänk

Negativt:

 • Semesterstängt under vissa veckor på sommaren
 • Jämförelsevis dåliga öppettider för support

Nettopool

Nettopool är en ny uppstickare på den svenska marknaden som endast funnits i drygt fem år. Närvaron på sociala medier har dött ut något, men företaget är fortfarande aktivt och erbjuder ett flertal olika pooltyper och stommar.

Flera olika poolpaket

Nettopool erbjuder den vanliga rektangulära Thermopoolen som är den mest sålda i Sverige idag. Poolen kan placeras ovan eller i mark. De erbjuder också Magnelispool samt paket utan stomme för dig som gjort din egen poolstomme, eller anlitat någon annan för det ändamålet. Utöver det finns Agataserien som är något av en budgetpool i tunnplåt med lägre garanti, samt Opalserien som också är i tunnplåt, men med möjligheter att lägga till fina detaljer.

Positiva men få omdömen på poolleverantören

Omdömen kring Nettopool online är överväldigande positiva, men väldigt få i antal. Det har antagligen att göra med den relativt korta tiden på marknaden och en något låg aktivitet på sociala medier. Poolföretaget är dock aktivt och hade över 10 miljoner i omsättning under 2020.

Positivt:

 • Möjlighet att köpa pool utan stomme
 • Flera olika typer av modeller i sortimentet

Negativt:

 • Ser man sociala medier är det svårt att veta om de ens är i drift
 • Svårt att hitta aktuell information

J&F Fritid

J&F Fritid erbjuder prisvärda poolar både ovan mark och i marken. Även deras deluxe-modeller tenderar att ligga på lägre pris än konkurrenterna. Det, i kombination med generellt enkla montering och bra support, har gjort att J&F Fritid har blivit ett toppval för de som vill ha en fin pool av hög kvalitet utan att behöva betala skjortan. Vill du bara en basic pool med filtersystem och cirkulation finns det fina val för bara några tusenlappar.

Allt om pool

Förutom färdiga paket har J&F Fritid massor av tillbehör, poolleksaker, reningsverk, solvärmare, trappor, stegar, skyddstäcken och andra bra-att-ha-grejer för din poolskötsel. En anledning till att priserna är så pass låga hos J&F Fritid är att de säljer till sina slutkunder direkt från sitt eget lager. Inga mellanhänder är inblandade vilket innebär smidig och billig hantering.

Pool premium modeller?

Den som vill ha absolut toppklass och minimalt med underhåll för sin pool, kanske bör titta på någon av J&F Fritids konkurrenter. Målgruppen är uppenbart barnfamiljer som behöver en slittålig pool utan lyxdetaljer – och av den målgruppen får J&F Fritid toppbetyg. Nischad målgrupp – men bra på det de gör.

Positivt:

 • Hög kvalitet
 • Prisvärt
 • Välstrukturerad hemsida – enkelt att hitta rätt

Negativt:

 • Några har klagat på dålig support efter köpet
 • Inte helt tydligt vad ”komplett” paket innebär

Nordic Pool

Nordic Pool agerar främst i Stockholmsområdet och har både privatpersoner, företag och offentlig sektor bland sina kunder. De erbjuder dels pool- och spaprodukter, dels helhetspaket inklusive installation, driftsättning och utbildning. Oavsett om du behöver någon specifik del eller en helt ny pool från början till slut, kan Nordic Pool hjälpa dig.

Rådgivning pool oavsett var i processen du är

Nordic Pool erbjuder hjälp och rådgivning oavsett var du är i processen. Kanske har du bara precis börjat fundera på vilka poolmöjligheter som finns i din trädgård – kanske har du redan bestämt dig för exakt vad du vill ha. Det är också detta som är framträdande i de många positiva omdömen som finns kring företaget: att supporten är hjälpsam, engagerad och väldigt mån om att du som kund ska första för- och nackdelarna med de val du har framför dig.

Positivt:

 • Tydligt helhetspaket för dig som bara vill klicka hem din drömpool utan eget arbete
 • Snabba leveranser
 • Personal som har kunskap

Negativt:

 • Ibland dålig återkoppling från företaget

Nordiska Kvalitetspooler

Amerikanska pooltillverkaren San Juans glasfiberpooler har en unikt stark konstruktion. San Juan har tillverkat pooler sedan slutet på 50-talet och har sedan dess fått rykte som de mest robusta poolerna på marknaden. Nordiska Kvalitetspooler är generalagent för San Juans glasfiberpooler. Poolerna är enkla att installera och 25 års garanti erbjuds vid varje köp. För den som vill ha den absoluta premiumupplevelsen är alltså Nordiska Kvalitetspooler och San Juan värt att undersöka.

Stort och varierat utbud av glasfiberpool

San Juan är enda tillverkaren som Nordiska Kvalitetspooler erbjuder, men i skrivande stund finns det över 80 olika modeller att välja på. Storlek, djup och form går att anpassa för att passa just din trädgård och budget.

Utöver traditionella poolar så hittas också badkar och spabad i företagets sortiment. Bland spabaden är det amerikanska Marquis som hittas. Även Marquis har decennier av erfarenhet i bagaget, och är därför ett toppval i den växande spabadsmarknaden i Sverige. Över 30 olika spabad erbjuds hos Nordiska Kvalitetspooler.

Positivt:

 • Poolar från amerikanska San Juan
 • Stort utbud av både poolar och spabad

Negativt:

 • Begränsat utbud av märken
 • Dyra

Poolstore

Poolstore har butiker i Täby, Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. De har också en lättnavigerad hemsida där du kan beställa direkt via webbshoppen om du så önskar. Poolstore erbjuder tre typer av poolar: Thermopool, Flexipool (magnelis) och Gardenpool (trä).

Thermopool storsäljare

Poolstores storsäljare är thermopoolen Urstark, som enligt dem själva har marknadens mest välisolerade poolstomme. Poolen kan byggas ovan eller under jord. Byggblocken är 125 cm långa och kan pusslas ihop till valfri längd, djup och bredd.

Bygg-själv-pool i furu

Gardenpool riktar sig främst till dig som vill ha en relativt enkel pool att bygga själv, med hög flexibilitet. Stommen är i A-klassad furu och kan placeras både ovan och under jord, eller mittimellan. Ingår gör också en utvändig furutrappa, poolduk, pump, filter, stege och bottenmatta. Priset är dock fortfarande nära thermopoolen, speciellt i mindre storlekar, vilket kan upplevas som dyrt för en ovan-jord-pool. Det är absolut inte ett budgetalternativ. Du väljer alltså Poolstores Gardenpool om du vill bygga själv och/eller gillar trälooken.

Höga betyg från poolköpare

Omdömen och betyg kring Poolstore är generellt klart positiva. Trevlig, snabb, punktlig och hjälpsam personal är framför allt vad som uppmärksammats från kunderna. Det gäller både innan köp och efter köp om något eventuellt fel upptäcks. Ett fåtal har dock klagat på servicen och några på att produktutbudet är otillräckligt.

Positivt:

 • Hjälpsam och personal som generellt svarar snabbt
 • Har flera butiker i Sverige

Negativt:

 • Inga riktiga budgetalternativ
 • Service ibland inte på toppnivå

Pooltime

Pooltime grundades 2010, men verksamheten löpte till en början endast i mindre omfattning. Pooltime har valt att inte ha egen butik för att hålla konkurrenskraftiga priser och i stället erbjuder de personliga hembesök där kunden får en offert och expertkonsultation inför poolinstallationen. Fokus är två pooltyper – PP Pool samt Thermopool.

Pooltak och färdiga poolpaket med montering

Hemsidan är något förvirrande då det är mycket generisk text och beskrivningar av poolstommar och modeller som inte ens finns i Pooltimes utbud, till exempel glasfiberpool. Ett tips är att klicka sig till webbshoppen direkt för att se vad som faktiskt erbjuds. Där hittar man till exempel ett stort utbud av pooltak från tre olika leverantörer och flera PP- och thermopooler.

Blandade omdömen om Pooltime

Bland kunders positiva omdömen nämns hög kvalitet på produkter, proffsigt bemötande och snabba leveranser. Snabba svar på både stora och små frågor efter att poolen levererats och monteras är också vanliga kommentarer. Negativa recensioner nämner bland annat att vissa av Pooltimes partners är/har varit oseriösa. Också dyra monteringskostnader och att man måste ”tjata” för att få allting utfört inom rimlig tidslängd nämns. Tittar man bara på betygen som givits sedan 2020 är det dock klart fler nöjda kunder än missnöjda.

Positivt:

 • Proffsigt bemötande
 • Hög kvalitet på material

Negativt:

 • Historiskt haft samarbete med mindre seriösa aktörer/montörer
 • Ibland långa leverans- eller monteringstider

Poolgiganten

Poolgiganten är en nystartad poolleverantör som har enormt utbud av olika poolmaterial, stommar och allt däremellan. Det är med andra ord ett företag som riktar sig till dig som vill kunna anpassa och bygga just din drömpool. De lägger dock mest fokus på sin Thermopool NXT med betongstomme. Det är denna typ av pool som finns i poolpaketen som säljs av företaget. Ingår gör också allt du behöver för att bygga pool från scratch, inklusive poolpump, inlopp, liner, snäpplist och lampa.

De erbjuder kostnadsfria besök i Stockholm, Göteborg och Malmö, men levererar produkter och poolpaket till hela Sverige.

Bygg själv eller få tips på montörer

Alla Poolgigantens paket är utformade för att kunna byggas själv. De har dock samarbeten med montörer ifall du skulle vilja ha hjälp med det. De erbjuder också telefonsupport under hela byggnadsprocessen om du har några frågor under bygget.

Bra start för poolgiganten

Mängden recensioner och betyg från kunder är inte särskilt många eftersom företaget är så pass ungt. De som finns tenderar att vara positiva och uppmärksammar god uppföljning under hela bygget, punktliga leveranser och snabba fixar om något skulle saknas eller vara fel.

Positivt:

 • Driven kundservice som är vill hjälpa
 • Goda omdömen från kunder
 • Stora valmöjligheter

Negativt:

 • Företaget har varit i drift bara ett par år

Poollagret

Poolagret är ännu en uppstickare på den svenska poolmarknaden. Med bara strax över ett år på nacken är det svårt att ge en rättvis bild över företaget. De har olika typer av pooler och erbjuder både gör-det-själv-paket och färdiga poolpaket inklusive montering och eventuellt pooltak. De har ett gediget utbud av pooltak och du kan även beställa spabad.

Avslappning och träning

Som kund kan du skräddarsy modell och detaljer utifrån dina önskemål. Såvida du inte ska ha specialdesignade detaljer eller väldigt udda storlekar utmärker sig Poollagret med att garantera att de mesta finns i lager. Det står tydligt i deras webbshop hur lagerstatusen ser ut. Det innebär generellt mycket snabbare leveranser, vilket också nämns i de (förvisso fåtal) recensioner som finns ute om företaget idag.

Positivt:

 • Bra pris
 • Snabba leveranser
 • God service

Negativt:

 • Företaget har varit i drift bara ett par år