Täta pool direkt mot berg

Fråga

Hej!

Jag funderar på att mura upp en pool direkt på ett berg där det redan är en naturlig fick/urgröpning. Jag tänker att den ska ha formen av en mer naturlig pool med naturstenar så helst inga släta ytor. Poolens botten skulle isf vara direkt på berget och sidorna bestå av dels berget och dels murade natursten av olika storlekar. Är det möjligt att göra och går det att få tätt? Eller måste man lägga en coating/färg på botten och sidor för att få det tätt? Helst vill jag ha det så naturligt som möjligt, nästan som en damm liksom.

Mvh
Oskar

Svar

Hej,

låter som ett spännande och unikt pool-projekt. Jag tror det kommer bli svårt att få det tätt utan att ha något tätskikt, du får helt enkelt kolla med specialister hur en tätning mot berg fungerar och vilket material du ska ha.

En viktig aspekt som du bör tänka på är uppvärmning om du hade tänkt ha det. Eftersom vattnet ligger an direkt mot berget kommer vattnet förlora värme till berget och kostnaden för uppvärmningen blir betydligt dyrare än t.ex. en ”standard” pool eller i synnerhet en isolerad pool. Eventuellt måste du ha en kraftfullare värmepump för att klara av att värma vattnet (och berget).

Lycka till!

Hälsningar,
Jonas