Poolguard – för säkerhetens skull

Eftersom att det börjar bli allt vanligare med pool i trädgårdar runt om i Sverige, får man inte glömma bort säkerheten kring poolen.

Förebygg drunkning och olyckor

För att kunna undvika olyckor och drunkning måste man ha ett poolskydd. Poolguard är faktiskt det enda poolskyddet som av Boverket och Sitac är godkänt för användning i Sverige. Anledningen till detta är för att Poolguard uppfyller samtliga regler om säkerhet- och funktionskraven.

Poolguard är ett poolskydd

Poolguard är ett poolskydd som består av en högkvalitativ armerad PVC-belagd polymidväv och denna har en tvärgående vantstag i aluminium. Detta skydd är en både mycket stark och stabil konstruktion då den klarar av vikten av både barn och vuxna och den uppges därmed vara väldigt säker och hållbar. Anledningen till att denna lösning anses vara mycket säker är för att den faktiskt även minskar klämnings- och sammanstötningsskador. Exempelvis om man av misstag råkar blockera öppningen eller stängningen.
Poolguard som skydd till poolen skapar en väldigt snygg och även exklusiv syn på trädgården. Den har även en väldigt fin detalj som på ett naturligt sätt sjunker in i poolen. Poolguard har detaljer som är av högsta kvalitet och några exempel är syrafast rostfritt stål och anodiserat aluminium. Den passar väldigt bra till rektangulära pooler och till skillnad från många andra poolskydd ligger inte detta skydd på vattenytan, utan ungefär 15 centimeter ovanför.

Öppnas och stängs vid användning

Man använder poolguarden på så sätt att den vid stängning vecklas ihop och sedan hänger den ner i poolen. Genom detta hålls vattennivån cirka 5 centimeter lägre och det sticker inte upp något över sargen. Genom en tillhörande säkerhetsnyckel och vred öppnar och stänger man skyddet. För att få en barnsäker låsning och slippa behöva vara orolig fäller man bara ner spärrhaken som finns vid kortsidan av poolen och därefter tar man bort handtagsnyckel vid öppningsautomatiken.

Öppningen använder befintlig utrustning för öppning

Anledningen till att många poolägare idag väljer poolguard som en lösning är för att detta skydd använder poolens cirkulationspump för den automatiska öppning- och stängningen. Detta innebär alltså att man slipper dra skyddet själv.

Pooltäcken såsom poolguard isolerar

Poolguarden ger full täckning av hela poolen och den har även en isolerande effekt som bidrar till att värmen i vattnet behålls och när skyddet är på håller den även borta oönskat skräp. Denna lösning minskar både avdunstningen och kemikalieförbrukningen. Poolguard har en luftspalt som är 180 mm och denna finns mellan skyddsduken och vattenytan. Det är denna luftspalt som ger den isolerande funktionen. Det som också är bra med denna luftspalt är att den ger fritt andningsutrymme om man någon gång exempelvis av misstag skulle bli instängd under själva poolskyddet.
Genom att investera i en poolguard kan man faktiskt sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 85 %. Det är alltså en investering som verkligen lönar sig på lång sikt. Med en poolguard kommer du garanterat att öka säkerheten och spara pengar. Ännu en fördel med denna skyddsduk är att den har ett dräneringshål som förhindrar vattenpölar och detta eftersom att den släpper igenom regnvatten.