pris altan pool

Finansiera din pool

I tider då man behöver vara mer isolerad hemma är det inte konstigt intresset för hemmabyggen eller trädgårdsutsmyckningar ökar. En vackrare trädgård och möjligheter till diverse aktiviteter bryter av vardagen och gör gott för både kropp och själ. Många bromsas samtidigt av idéer om att det skulle vara för dyrt eller tidskrävande – eller både och. I slutändan handlar det mest om en realistisk planering och sund finansiering. Att veta var man ska börja och hur man kan betala gör åtminstone poolprojektet bra mycket enklare att ta tag i.

Planera för pool

Att rada upp fördelarna med pool är kanske överflödigt om du lyckats hitta hit. Vem drömmer inte om en egen svalkande tillflykt på sommaren som både förskönar uteplatsen och ger möjlighet för motion? För att inte tala om festerna som kan arrangeras och semesterpengarna som kan sparas!

Men var ska man börja? Först och främst kan det vara lämpligt att se över vilka möjligheter som finns. Det är trots allt skillnad på pool och pool. Ska poolen ha uppvärmning, isolering och belysning? Vilket material ska du välja? Vad skiljer mellan olika pumpar? Det finns många aspekter att ta hänsyn till, men låt det inte bli överväldigande. Vi har många köpguider och inspirationsartiklar här på poolar.se som ger en bra överblick över de viktigaste besluten du behöver ta vid poolbygget.

Undvik felstegen med poolbygget

I nästa steg rekommenderar vi att kolla på vår artikel om vanliga misstag när man bygger pool. Är du typen som kör igång lite för hastigt ibland, är det guld värt att känna till de vanligaste fallgroparna. På så vis slipper du onödiga överraskningar och kan fokusera på den roliga biten.

En annan sak att ta med i planeringen är om du tänkt tillföra något kring bygget själv, eller om du vill vara minimalt involverad. Det finns så klart för- och nackdelar med båda.

Att låta proffsen sköta allt är bekvämt och du får nästan alltid garanti av alla seriösa utförare. Tänk dock på att vad garantin täcker kan variera mellan utförare. Många erbjuder garanti på hela byggprocessen och för att poolen ska fungera år framöver, medan andra bara lämnar garanti på själva materialet. Fördelen för dig som är händig och gärna gör en del av jobbet själv är så klart att du kan spara pengar.

Hur dyrt är det med pool?

Priset på pool varierar beroende på material, mark, utförare, vad som ska ingå och annat. Vill du bara ha fräscht vatten att bada i kan man komma billigt undan, men uppvärmning och annat kostar så klart extra.

När du har ett hum om hur du vill att din pool ska se ut och vilka funktioner som ska finnas kan du kolla runt på olika utförare av poolbyggen online, eller ringa ett lokalt företag. Om du inte kan få en ren offert direkt så försök få någon slags prisbild för att först och främst se om du gravt underskattat vad det kostar, eller om det känns rimligt enligt din budget. När du jämfört och hittat en utförare som verkar seriös och har fått bra feedback från andra kunder kan du och utföraren tillsammans sätta upp en plan. De flesta utförare ger en kostnadsfri offert, men det skadar aldrig att dubbelkolla med dem innan.

För att få en uppskattning på vad en pool kostar, prova vår priskalkylator för att räka ut priset på olika pooler, tillbehör och arbete.

Smart finansiering vid poolbygge

Hur ska man finansiera det då? Det enklaste är så klart om du har sparat ihop en summa specifikt för poolinvesteringen. Det är mirakellösningen för alla investeringar. Men har du inte pengarna liggandes kan det annars vara värt att låta långivare via jämförelsesajter slåss om bästa villkoren för dig. För 10-15 år sedan fanns det i princip bara ett sätt för gemene man att ansöka om lån: gå till banken, ansöka om lån, hoppas man får det. Enkel process, absolut, men knappast fördelaktigt för dig som konsument. Idag är det inte banken som har makten – det är du. Fördelen med att jämföra lån på sajter som Lendo är att det är helt kostnadsfritt att ansöka. Du skriver in vilken summa du vill ha, hur länge du tänkt betala av och får inom ett par minuter låneerbjudanden från långivare med olika villkor. Möjligheten att jämföra lån innebär alltså en bättre situation för dig, men för att få bästa möjliga villkor är det viktigt att spendera lite tid att gå igenom vad långivarna faktiskt erbjuder i form av fasta avgifter, ränta, UC-krav och så vidare.

Våga drömma – men var samtidigt realistisk med din pool

Börja med att drömma, visualisera och låt dig inspireras. Ta sedan hjälp från proffsen för att få besked om vad som är möjligt och om din budget håller. Lägg sedan ned tid på att gå igenom finansieringen och skapa en sund återbetalningsplan som fungerar för dig. Svårare än så behöver det inte vara för att åtminstone ta första steget.

Med planering och finansiering är du god bit på väg att realisera din pooldröm!

Kostnadsfri offert på ditt poolbygge 👀?

X